FILETI BIJELE RIBE SA KUSKUSOM
2 porcije
30 minuta
lagana priprema
Sastojci
- 2 fileta bijele ribe (bilo koji možete pronaći ili volite)
- 1 limun
- mala veza bosiljka
- 200 g cherry paradajza
- 100g kus-kusa
- 2 kašičice (balzamiko) sirćeta
- 2 kašičice biljnog ulja
- ½ krastavca
- 2 kašičice maslina bez koštica, crnih ili zelenih
- Sol, biber
Kako kuhati?
- Svaki riblji file staviti na foliju. Začinite ribu, pa pokapajte polovinom limunovog soka i polovinom bosiljka.
- Prepolovite 4 paradajza i stavite ih oko ribe. Pokrijte ga drugim listom folije, savijte ivice da napravite džep. Kuhajte 15-18 minuta.
- Dok se riba peče preliti kus-kusom sa 100ml kipuće vode, poklopiti i ostaviti da nabubri 5 min.
- Ostatak paradajza nasjeckajte i pomiješajte sa kus-kusom, krastavcem narezanim na kockice, preostalim bosiljkom, limunovim sokom i maslinama. Dodajte sirće i ulje. Začinite sa soli i biberom i poslužite uz ribu.