FILETI BIJELE RIBE SA KUSKUSOM


2 porcije

30 minuta

lagana priprema

Sastojci

  • 2 fileta bijele ribe (bilo koji možete pronaći ili volite) 
  • 1 limun 
  • mala veza bosiljka 
  • 200 g cherry paradajza 
  • 100g kus-kusa 
  • 2 kašičice (balzamiko) sirćeta 
  • 2 kašičice biljnog ulja 
  • ½ krastavca 
  • 2 kašičice maslina bez koštica, crnih ili zelenih 
  • Sol, biber

Kako kuhati?

  1. Svaki riblji file staviti na foliju. Začinite ribu, pa pokapajte polovinom limunovog soka i polovinom bosiljka. 
  2. Prepolovite 4 paradajza i stavite ih oko ribe. Pokrijte ga drugim listom folije, savijte ivice da napravite džep. Kuhajte 15-18 minuta.
  3. Dok se riba peče preliti kus-kusom sa 100ml kipuće vode, poklopiti i ostaviti da nabubri 5 min. 
  4. Ostatak paradajza nasjeckajte i pomiješajte sa kus-kusom, krastavcem narezanim na kockice, preostalim bosiljkom, limunovim sokom i maslinama. Dodajte sirće i ulje. Začinite sa soli i biberom i poslužite uz ribu.
?FAQ