KROMPIR KRIŠKE SA RUZMARINOM


8 porcije

30 minuta

lagana priprema

Sastojci

  • 4 veća ili 8 manjih krompira 
  • biljno ulje 
  • svježi listovi ruzmarina 
  • 2 češnja bijelog luka, vrlo sitno narezana (po želji) 
  • sol

Kako kuhati?

  1. Neoljušteni krompir narežite na kriške, debljine oko 1 cm. 
  2. Kriške krompira stavite u šerpu sa hladnom posoljenom vodom i prokuhajte. Krčkajte 3 min, a zatim ocijedite. Pustite ih da se ohlade. 
  3. Svaku krišku natrljajte sa malo ulja i roštiljajte dok ne porumeni i malo pougljeni sa obje strane. Stavite u posudu i pospite sitno nasjeckanim listovima ruzmarina i vrlo tankim kriškama bijelog luka (po želji). Prelijte sa još malo ulja, posolite i poslužite kao prilog uz meso ili kao glavno jelo uz salatu.
?FAQ