LAGANE PUREĆE PLJESKAVICE
4 porcije
35 minuta
lagana priprema
Sastojci
- 500g mljevenog purećeg mesa
- 1 češanj bijelog luka
- sok od 1 limuna
- 3 kašičice ribanog parmezana
- mala veza peršuna ili bilo kojeg drugog svježeg začinskog bilja koje volite
- 3 kašike grčkog jogurta
- 1 luk
- 1 romaine salata
- 4 male lepinje
- 2 paradajza
- Sol, biber
Kako kuhati?
- Jogurt pomiješajte sa bijelim lukom (po želji), limunovim sokom i dvije trećine parmezana i začinskog bilja.
- Stavite pola dresinga sa strane u manju činiju.
- Drugu polovinu dresinga pomiješati sa mljevenim mesom i lukom, pa začiniti (so, biber).
- Napravite 4 pljeskavice i pecite ih na roštilju 15-20 min, dok ne budu dobro gotovi.
- Dok su pljeskavice na roštilju, pomiješajte zelenu salatu sa preljevom od jogurta i narežite lepinje.
- Stavite hamburgere u lepinje, na njih dodajte malo salate i par kriški paradajza.
- Poslužite pljeskavice sa ostatkom salate posute ostatkom parmezana.