LAGANE PUREĆE PLJESKAVICE


4 porcije

35 minuta

lagana priprema

Sastojci

  • 500g mljevenog purećeg mesa
  • 1 češanj bijelog luka
  • sok od 1 limuna
  • 3 kašičice ribanog parmezana
  • mala veza peršuna ili bilo kojeg drugog svježeg začinskog bilja koje volite 
  • 3 kašike grčkog jogurta 
  • 1 luk 
  • 1 romaine salata 
  • 4 male lepinje 
  • 2 paradajza 
  • Sol, biber

Kako kuhati?

  1. Jogurt pomiješajte sa bijelim lukom (po želji), limunovim sokom i dvije trećine parmezana i začinskog bilja. 
  2. Stavite pola dresinga sa strane u manju činiju.  
  3. Drugu polovinu dresinga pomiješati sa mljevenim mesom i lukom, pa začiniti (so, biber). 
  4. Napravite 4 pljeskavice i pecite ih na roštilju 15-20 min, dok ne budu dobro gotovi. 
  5. Dok su pljeskavice na roštilju, pomiješajte zelenu salatu sa preljevom od jogurta i narežite lepinje. 
  6. Stavite hamburgere u lepinje, na njih dodajte malo salate i par kriški paradajza. 
  7. Poslužite pljeskavice sa ostatkom salate posute ostatkom parmezana.
?FAQ