ROŠTILJSKE PILEĆE TORTILJE SA CIMETOM


4 porcije

30 minuta

lagana priprema

Sastojci

  • 2 pileća prsa 
  • 1 limun
  • 1 kašičica sušenog ili svježeg origana
  • 1 češanj bijelog luka 
  • prstohvat cimeta 
  • 1 kašičica biljnog ulja 
  • 3 kašičice grčkog jogurta 
  • 1 kašičica majoneza 
  • ¼ crvene paprike
  • 1 salata Little Gem 
  • 4 tortilje
  • sol

Kako kuhati?

  1. Stavite pileće trake u činiju. Na meso naribajte malo limunove korice, a zatim dodajte limunov sok. 
  2. Dodajte so, origano, bijeli luk, cimet i ulje. Dobro promiješajte, poklopite i ohladite sat vremena, ne više. 
  3. Zagrijte roštilj. 
  4. Trake pecite na roštilju po par minuta sa svake strane.
  5. Jogurt pomiješajte sa majonezom. 
  6. Zagrijte tortilje na roštilju minutu, a zatim ih prebacite na tanjire i svaku premažite sa ½ žlice mješavine jogurta i majoneza. 
  7. Na tortilje stavite pileće trake, zatim na preostali jogurt i pospite sitno sjeckanu crvenu papriku i zelenu salatu. 
  8. Zarolajte tortilje za jelo.
?FAQ