ROŠTILJSKE PILEĆE TORTILJE SA CIMETOM
4 porcije
30 minuta
lagana priprema
Sastojci
- 2 pileća prsa
- 1 limun
- 1 kašičica sušenog ili svježeg origana
- 1 češanj bijelog luka
- prstohvat cimeta
- 1 kašičica biljnog ulja
- 3 kašičice grčkog jogurta
- 1 kašičica majoneza
- ¼ crvene paprike
- 1 salata Little Gem
- 4 tortilje
- sol
Kako kuhati?
- Stavite pileće trake u činiju. Na meso naribajte malo limunove korice, a zatim dodajte limunov sok.
- Dodajte so, origano, bijeli luk, cimet i ulje. Dobro promiješajte, poklopite i ohladite sat vremena, ne više.
- Zagrijte roštilj.
- Trake pecite na roštilju po par minuta sa svake strane.
- Jogurt pomiješajte sa majonezom.
- Zagrijte tortilje na roštilju minutu, a zatim ih prebacite na tanjire i svaku premažite sa ½ žlice mješavine jogurta i majoneza.
- Na tortilje stavite pileće trake, zatim na preostali jogurt i pospite sitno sjeckanu crvenu papriku i zelenu salatu.
- Zarolajte tortilje za jelo.